Onder begeleiding van studenten van de Universiteit Leiden gingen leerlingen van basisschool Lucas van Leyden vanochtend op stap in hun eigen buurt. Dit in het kader van project Move je buurt van onze samenwerkingspartner Stichting Move, een van de deelnemers aan de Week van Gelijke Kansen.

Tijdens Move Je Buurt ontdekken kinderen uit een kwetsbare wijk welke mogelijkheden zij hebben in de maatschappij. In vier tot zes maanden leren studenten en kinderen elkaars leefwereld kennen en bedenken de kinderen hoe ze hun eigen buurt kunnen verbeteren. Studenten helpen deze plannen te realiseren en geven zo samen met de kinderen hun buurt een boost. De kinderen ontdekken hun talenten en leren trots te zijn op zichzelf, het resultaat en de wijk.

Lina van 10 genoot ervan. “Ik heb geleerd dat er veel verschillende meningen zijn. Sommige mensen vonden de wijk bijvoorbeeld al schoon genoeg en anderen niet. Ikzelf vind ook dat er wel veel afval ligt. Hopelijk kunnen wij daar iets aan doen!”

De Week van Gelijke Kansen duurt van 1 tot 7 november. Tijdens die periode doen bijna 6.000 leerlingen van 8 tot 16 jaar mee aan 28 projecten. Wil je weten wat jij kan doen om de week tot een succes te maken? Lees dan hier verder!