Op dinsdag 7 november om 14:00 uur organiseert de Alliantie Wereld van Werken een netwerkevenement bij Ontdekstation013. Tijdens dit evenement zullen sprekers zoals Esmah Lahlah (Wethouder Bestaanszekerheid, Kansengelijkheid en Talentontwikkeling in Tilburg), Fabiƫnne Smulders (Basisschool de Vlashof in Tilburg) en Stijn van der Weegen (Directeur Van der Weegen Bouwgroep) het woord voeren.

Sinds het begin van dit jaar bundelen JINC, Move, Petje af, Social Kids, Ontdekstation013, SG Rooi Pannen en Onderwijsgroep Tilburg hun krachten in de Alliantie Wereld van Werken. Gezamenlijk richten zij zich op het vergroten van kansengelijkheid voor kinderen en jongeren op de arbeidsmarkt.

De partners van Wereld van Werken versterken elkaar om meer kinderen een gelijke kans op de arbeidsmarkt te bieden. Ze zetten zich in voor heldere communicatie naar scholen, ouders en welzijnsorganisaties om hun zichtbaarheid te vergroten. Daarnaast gaan ze het gesprek aan met de gemeente en het bedrijfsleven over deze problematiek en verstrekken ze advies om kansengelijkheid voor elk kind te vergroten.

Samen werken aan kansengelijkheid is een gezamenlijke inspanning van Onderwijs, Overheid en Ondernemers. Theorie en praktijk gaan hand in hand bij de ontwikkeling van kinderen. Tijdens het evenement op 7 november worden deze drie O’s samengebracht, waarbij ervaringen worden gedeeld en inspiratie wordt opgedaan over hoe iedereen kan bijdragen aan kansengelijkheid.

Voor schoolleiders biedt dit evenement de gelegenheid om het aanbod van Wereld van Werken te verkennen en in gesprek te gaan met bedrijven over hoe zij kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van hun leerlingen, die immers de toekomstige werknemers zijn. Ondernemers die al bijdragen aan kansengelijkheid kunnen anderen inspireren. Als je wilt bijdragen aan gelijke kansen maar niet weet waar te beginnen, ontdek je tijdens dit evenement welke stappen je kunt zetten.

Door deel te nemen aan de activiteiten van Wereld van Werken tonen bedrijven hun betrokkenheid bij de maatschappij, dragen ze bij aan gelijke kansen en werken ze aan een positieve bedrijfsreputatie.

Aanmelden
Ben je enthousiast meld je dan aan via deze link.