Kinderen met theoretisch geschoolde ouders krijgen hogere schooladviezen en betere kansen op de arbeidsmarkt. Maar kinderen uit sociaaleconomisch minder sterke milieus kunnen deze kansen ook krijgen wanneer scholen, bedrijven en JINC samenwerken aan projecten voor aanvullend onderwijs en loopbaanoriëntatie. Dit blijkt uit onderzoek van SEOR (specialist in sociaaleconomisch onderzoek en gelieerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam) in opdracht van JINC.

“Bij de start van JINC in 2004 hielpen we 1.400 jongeren uit kwetsbare wijken aan een eerlijkere kans op de arbeidsmarkt. Vorig jaar ruim 63.000 jongeren. We kunnen samen echt meer bereiken voor jongeren in kwetsbare omgevingen”, aldus JINC-directeur Daniël Roos.

Op dinsdag 8 november van 16.00 tot 18.00 uur vindt de presentatie plaats van de onderzoeksresultaten in Den Haag. En in bijgaand persbericht vind je alvast onder embargo de belangrijkste conclusies van ‘De jeugd heeft toekomst’. Het onderzoeksverslag is dinsdag vanaf 18.00 uur te downloaden via de JINC website.

Voor een interview met Daniël Roos of onderzoeker Fabian Dekker, of voor informatie over het onderzoek en de Week van Gelijke Kansen kunt u contact opnemen met persvoorlichter Alberta Opoku via 06-1211 2627 of communicatie@jinc.nl.