Dinsdag 20 september vond in de Rode Hoed het Prinsjesdagdebat plaats. Het Samenwerkingsverband Kansengelijkheid & Burgerschapsonderwijs (SKB: bestaande uit JINC, Stichting Move, Petje af Nederland, Jong Ondernemen en Stichting Nederlands Debat Instituut) organiseerde deze avond om helder te krijgen wie ervoor moet zorgen dat alle kinderen gelijke kansen krijgen.

Onder anderen Tweede Kamerlid Habtamu de Hoop, leraar van het jaar ’18/’19 Lucelle Comvalius en Dorine Manson van de Postcodeloterij, directeur Fonds 21 Henk Christophersen, gemeenteraadslid van D66 in Amsterdam Ilana Rooderkerk, bestuurder Nuovo Scholengroep Muriëlle van der Voort en schoolleider van de Waalse School Petra van der Meer gingen onder leiding van Rogier Elshout met de zaal – van zo’n 250 personen – in debat. Dit zorgde voor een mooi en open gesprek met nieuwe inzichten. Atta de Tolk sloot de avond geweldig af met een ‘spoken word’.

Het Prinsjesdagdebat was het begin van een traject om nog meer samen te werken aan kansengelijkheid voor elk kind in Nederland. Wil je met je organisatie ook meedoen? Zoek dan een van de partners van het SKB op! En heb je dinsdag het debat gemist?

Kijk het dan nog even terug…