Stichting Move zet zich in voor kinderen en jongeren die minder kansen krijgen dan leeftijdsgenoten. Bij projecten als Move je buurt en Move your world krijgen kinderen de ruimte om hun eigen ideeën te realiseren. Samen met studenten bedenken ze een actie om iets goeds te doen voor een ander. De kinderen voelen dat ze iets kunnen betekenen voor hun omgeving en ze leren trots te zijn op zichzelf, het resultaat en hun wijk. Move is landelijk actief in 14 steden en al meer dan 16.000 kinderen deden mee aan een project.

Het unieke aan de projecten van Move is dat hierin kinderen worden gekoppeld aan studenten. Ze duiken in elkaars leefwereld en verbreden hun horizon. Zo leren kinderen van studenten én andersom. Al honderden studenten zijn vrijwilliger voor Move. In dit filmpje vertelt Sarah waarom zij vrijwilliger is voor Move én waarom het belangrijk is om ook tijdens de Week van Gelijke Kansen in actie te komen.


De Week van Gelijke Kansen is een initiatief van JINC in samenwerking met Petje af, Stichting MOVE, Jong Ondernemen, SKB en Stichting Nederlands Debat Instituut.