En ik wil mijn steun aan de Week van Gelijke Kansen onder de aandacht brengen.
En ik wil mijn steun aan de Week van Gelijke Kansen onder de aandacht brengen.
Voor je van start gaat: let op taalgebruik
Als we over het onderwerp kansenongelijkheid spreken, vermijden we termen als ‘kansarm’ en ‘achterstandswijk’. Niet omdat je het beestje niet bij de naam mag noemen, maar omdat zulke woorden stigmatiserend zijn en pijnlijk voor de jonge groep om wie het gaat.
Als je een post plaatst over dit onderwerp, kun je het bijvoorbeeld hebben over ‘kinderen die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand’. Dat is correct en het laat zien dat er niets mis is met het kind zelf, maar dat het zit in de omgeving waar het kind opgroeit.
Woorden maken een groot verschil, dus laten we hier goed mee omgaan!
1. E-mailhandtekening
2. Social media
Van 11 t/m 17 november is het de @Week van Gelijke Kansen.
🔦 Tijdens de @Week van Gelijke Kansen zetten verschillende organisaties de schijnwerpers op impactvolle projecten die kansengelijkheid vergroten. Om zo politici, beleidsmakers én het brede publiek bewust te maken van het grote probleem van kansenongelijkheid onder jongeren in Nederland.
🙌 Samen kunnen we gaan voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Een Nederland waar ieder kind kansen krijgt. Doe jij ook mee om deze Week én de projecten onder de aandacht te brengen? Deel dit bericht of plaats zelf iets!
👉 Meer weten? https://weekvangelijkekansen.nl/
#weekvangelijkekansen #kansengelijkheid #gelijkekansen
Het is de Week van Gelijke Kansen
🔦 Waarom is deze week zo belangrijk?
In een rijk land als Nederland zou de plek waar je wieg staat, niet mogen bepalen welke kansen je hebt. Toch is het een pijnlijke realiteit dat kinderen die opgroeien in bepaalde wijken minder kansen hebben op een succesvolle toekomst dan hun leeftijdsgenoten in andere buurten. Dit heeft niets te maken met talent of intelligentie, maar alles met omgevingsfactoren zoals armoede en een gebrek aan rolmodellen.
💪 Dat moet anders! En daarom strijden verschillende organisaties al jaren voor kansengelijkheid voor jongeren, met projecten die helpen bij een goede start op de arbeidsmarkt.
Jongeren
Tijdens de @Week van Gelijke Kansen zetten organisaties de schijnwerpers op deze impactvolle initiatieven om extra aandacht te vragen voor het belang van hun werk.
👉 Meer weten en kijken wat jij kunt doen? Bekijk https://weekvangelijkekansen.nl/
#weekvangelijkekansen #kansengelijkheid
De @Week van Gelijke Kansen is in volle gang!
🎯 Het doel van deze week?
Impactvolle projecten die kansengelijkheid vergroten in de schijnwerpers zetten. Want ook in Nederland bestaat grote kansenongelijkheid onder kinderen. En met de huidige kabinetsplannen zal deze ongelijkheid alleen maar groter worden. De Week van Gelijke Kansen is daarom belangrijker dan ooit.
🔎 De Week van Gelijke Kansen is door @JINC in het leven geroepen om aandacht te vragen voor het grote probleem van kansenongelijkheid onder jongeren. Samen met de organisaties @Petje af Nederland, @Stichting Move, @Jong Ondernemen, @Stichting Nederlands Debat Instituut, verenigd in het @Samenwerkingsverband Kansengelijkheid & Burgerschapsonderwijs, willen ze de noodzaak van hun werk laten doordringen bij politici, beleidsmakers én het brede publiek!
👉 Meer weten? Bezoek dan https://weekvangelijkekansen.nl/
#weekvangelijkekansen #kansengelijkheid #gelijkekansen
Downloads:
3. Andere middelen om erbij te gebruiken: